vrijdag 18 maart 2011

Recensie van de opera

 Cobra.be > podium > recensie > La Finta Giardiniera in De Munt

LA FINTA GIARDINIERA IN DE MUNT


ma 14/03/2011 - 20:06Na 25 jaar herneemt operahuis De Munt een van zijn successtukken: La Finta Giardiniera van Mozart. Operafan Kurt Van Eeghem kan zijn geluk niet op.
Na 25 jaar is deze Finta Giardiniera in een regie van Karl-Ernst en Ursel Herrmann nog altijd een sprankelende voorstelling die verre van gedateerd is. Operafan Kurt Van Eeghem ging naar de première van deze herneming en werd opnieuw betoverd door de muziek en door de enscenering.
Het was Gerard Mortier die Karl-Ernst en Ursel Herrmann in het begin van de jaren 1980 naar De Munt haalde. Hij was daar toen artistiek directeur en presenteerde een hele reeks ensceneringen van het duo Herrmann. Voor Mortier betekende het zijn doorbraak in de internationale operawereld. En voor De Munt betekende het een belangrijke heropleving als operahuis in Brussel.
De verdienste van de Herrmanns is dat ze deze liefdesopera van Mozart herleiden tot de essentie. En volgens Kurt Van Eeghem is dit stuk met de jaren  alleen nog maar beter geworden.
['La Finta Giardiniera' - Wolfgang Amadeus Mozart. Regie: Karl-Ernst en Ursel Herrmann. De Munt, Brussel, tot en met 30.03.2011]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten